Starka band mellan klimat- och fredsrörelsen

Gunnar påstår att klimatrörelsen aldrig krävt stopp för krig. Sanningen är att klimat- och fredsrörelsen har mycket starka band, skriver Tim Lundström.
Bilden: Greta Thunberg talade i Tantolundeni fredags i samband med den globala rörelsen Fridays for futures-demonstration för klimatet och social rättvisa.
Gunnar påstår att klimatrörelsen aldrig krävt stopp för krig. Sanningen är att klimat- och fredsrörelsen har mycket starka band, skriver Tim Lundström. Bilden: Greta Thunberg talade i Tantolundeni fredags i samband med den globala rörelsen Fridays for futures-demonstration för klimatet och social rättvisa.

Insändare 30 mars 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att argumentera mot halmgubbe är ett argumentationsfel där man förvränger sin motståndares argument och sedan argumenterar mot dessa. Vill man se exempel på detta kan man läsa Gunnar Erikssons insändare "Krigskonflikter kräver fossil energi" publicerad den 26 mars. 

Gunnar påstår att klimatrörelsen aldrig krävt stopp för krig. Sanningen är att klimat- och fredsrörelsen har mycket starka band och så sent som den 25 mars genomfördes en freds- och klimatmanifestation på Stora torget i Nyköping. 

Gunnar fortsätter argumentera mot halmgubbe i sina argument för att köra bil till mataffären. Klimatrörelsen hävdar inte att det ska vara förbjudet att ta bilen utan vill att samhällsplaneringen gör det smidigt att använda klimatvänliga färdsätt så att man inte behöver ta bilen överallt. Det gör oss också mindre sårbara i en kris.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa