"Stor natur och miljöskandal, utan dess like"

Insändarskribenten vänder sig emot planer på havsbaserad vindkraft mellan Öland och Gotland. På bilden färdigbyggd vindkraft utanför Malmö. Arkivfoto

Insändarskribenten vänder sig emot planer på havsbaserad vindkraft mellan Öland och Gotland. På bilden färdigbyggd vindkraft utanför Malmö. Arkivfoto

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2022-09-10 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den som verkligen månar om natur, miljö och klimat ska naturligtvis inte lägga sin röst på Miljöpartiet på söndag. För Miljöpartiet vill göra en extrem utbyggnad av vindkraftsparker i Sverige både på land och till havs. Vilket är helt emot något som vad som normalt kallas för, att måna om natur, djurliv och miljö.

"Apropå havsbaserad vindkraft i Östersjön… och några skandaler." är en film på Youtube, där Stefan Sauk intervjuar och samtalar med ornitologen Måns Hjernqvist, som även är tillsyningsman för Stora och Lilla Karlsö, utanför Gotland, om våra politikers och regerings planer. För att ge tillstånd, för två stora havsbaserad vindkraftsparker, mellan Öland och Gotland.

Projekt som Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet, utan att blinka, vill genomföra. Utan en tanke på den enorma natur och miljöpåverkan den faktiskt kommer ställa till med för framtiden.

Det är en stor natur och miljöskandal, utan dess like. Den som efter ha lyssnat och sett dessa viktiga 19 minuter, av fakta och uppgifter. Borde nog fundera över, om en röst på S, MP, C och V, är försvarbart på något sätt. Om man nu månar om natur och miljö.

Lika mycket som deras tidigare förda energipolitik, var orealistisk, så är detta en naturskandal. Som i högsta grad, blir en realitet, om det genomförs.