Stor tävling – men inget i papperstidningen

Insändarskribenten reagerar på utebliven bevakning under tävlingarna vid kanotstadion i Nyköping. Arkivbild

Insändarskribenten reagerar på utebliven bevakning under tävlingarna vid kanotstadion i Nyköping. Arkivbild

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-09-06 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under en promenad längs fjärden söndag 1/9 hamnade jag, förvånad, mitt i ett stort sportevenemang vid Nyköpings kanotcenter. Här pågick nationella kanottävlingar med deltagande kanotklubbar från hela Sverige. Massor av folk, stort engagemang och intresse samt många lovande och entusiastiska ungdomar från när och fjärran. 

Evenemanget hade pågått hela helgen och jag förväntade mig ett reportage om detta i måndagens SN, men icke. När jag idag (tisdag) inte ser ett ord om detta evenemang kan jag inte låta bli att "fatta pennan". 

Dagens huvudnyhet i SN-sporten handlar istället om spekulationer om en seglartjej som kanske inte orkar satsa på nästa OS om fyra år! Detta behandlas i två helsidor (inklusive förstasidan) och mer än halva utrymmet består av stora arkivbilder. Enkelt och bekvämt sätt att fylla tidningen med oväsentligheter som skymmer utsikten för verklighetens sportevenemang på den lokala arenan.

Utan tvekan skulle SN lätt fylla två sidor med reportage och analyser gällande kanotsatsningar i Nyköping samt från alla besökande klubbar på plats i Nyköping.

Det gav verkligen positiva vibbar att få uppleva all den energi och entusiasm som uppvisades i Nyköpings hamn men som tyvärr solkas av det ointresse/okunskap som SN visar på det lokala planet. Som prenumerant förväntar jag mig mera av SN.

Replik från Kristina Levin, SN:s chefredaktör:

Det händer alltid mycket spännande i SN:s spridningsområde, särskilt under helgerna. Så det är varken enkelt eller bekvämt att välja var vi ska lägga fokus på för varken helg- eller sportreportern som jobbar. I helgen valde vi att bevaka orienterings-SM och tre fotbollsmatcher under den dag som sportreportern jobbade. Det betydde att vi valde bort att vara på plats under tävlingarna på kanotstadion den här helgen. Men under måndagen publicerade vi både en artikel om kanottävlingarna här hemma och en från tävlingarna i Dalarna på sn.se. Artiklar som publicerades i onsdagens papperstidning.