Strandskydd och allemansrätt viktig fråga

Det är nog ändå så att det är två intressen som står emot varandra, och att skälet till varför strandskyddet kom till fortfarande är högaktuellt,  skriver Lena Blomkvist.

Det är nog ändå så att det är två intressen som står emot varandra, och att skälet till varför strandskyddet kom till fortfarande är högaktuellt, skriver Lena Blomkvist.

Foto: Hugo Leijon

Insändare2021-08-05 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående ledaren "Värna svensk natur med ett reformerat strandskydd" publicerad 30 juli.
Att använda golfbanor med konstgjorda dammar som argument för det orimliga i att bevara strandskyddet (Caroline von Seth i SN 30/7) känns lite, tja... Undantag från strandskydd är väl i så fall enligt dagens regelverk möjlig?

Och att sedan hävda att om fler kan bygga strandnära så innebär det per automatik att fler får tillgång till naturen och att det inte stör allemansrätten blir också lite märkligt. Dom som inte kan bygga strandnära men ändå vill kunna vistas i närheten av vattnet, är dom färre dom?

Det är nog ändå så att det är två intressen som står emot varandra, och att skälet till varför strandskyddet kom till fortfarande är högaktuellt. Inte minst har väl pandemin visat vikten av tillgång till naturen.För alla.

Läs mer om