Sverige ska inte gå med i Nato!

USA är det starka landet i Nato, det är USA som i slutändan dominerar och bestämmer. Dessutom - om Trump kommer tillbaka som president, vill vi vara i en militärallians som i slutändan styrs av Trump? Nej!  skriver Gun-Britt Karlsson i Stigtomta.

USA är det starka landet i Nato, det är USA som i slutändan dominerar och bestämmer. Dessutom - om Trump kommer tillbaka som president, vill vi vara i en militärallians som i slutändan styrs av Trump? Nej! skriver Gun-Britt Karlsson i Stigtomta.

Foto: David Zalubowski

Insändare2022-04-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns två väldigt avgörande skäl varför vi inte ska gå med i Nato:

• Nato är kärnvapenbärande. Om Sverige skulle gå med i Nato innebär det att vi ansluter oss till länder som är beredda att använda kärnvapen.

• USA är det starka landet i Nato, det är USA som i slutändan dominerar och bestämmer. Och USA:s utrikes- och försvarspolitik har lett till mycket ont i världen, inte minst i Mellanöstern.

USA tar inte heller hänsyn till mänskliga rättigheter, de spårar upp och dödar fiender utan rättegång, ofta med många civila dödsoffer, trots att det inte råder krigstillstånd.

Utöver det så kan Trump om några år komma tillbaka som president. Vill vi vara i en militärallians som i slutändan styrs av Trump? Nej! 

Sverige ska inte ta några förhastade beslut. Vi ska inte låta USA ta kommandot över vår utrikes- och försvarspolitik. Som neutralt och alliansfritt kan vi spela en bättre roll i världen.