Sverigefinsk Röst i Oxelösund – unika i Sverige

Insändare 18 september 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi - Sverigefinsk Röst i Oxelösunds församling är en liten spelare i kyrkovalet. Däremot är vi ensamma och unika i Sverige för att föra fram och värna om minoriteternas röst. Vi är helt opolitiska och vill att kyrkan skall så förbli. Vi vill avskaffa alla sammanträdesavgifter i kyrkofullmäktige och i kyrkorådet, vilka har uppgraderats rejält under senaste valperioden.

Kyrkans pengar skall gå till verksamhet med barngrupper, till de äldre, diakonverksamhet, kyrklig kultur, kören, familjeverksamhet och till de övriga som behöver akut hjälp för mat över dagen. Finskspråkig präst för dop, vigslar och begravningar står också högt på listan.

Vi sverigefinnar Har blivit styvmoderligt behandlade senaste valperioden. De bestämmande politikerna har avskaffat bastukvällar varannan vecka efter 39 år och minskat finska diakonitjänsten med 50% eftersom vi har så många frivilligarbetare. Samtidigt investerade man 700 000 kr på optioner med förlust. Vi sverigefinnar är redan överrepresenterade i kyrkovalet och brukar skriva utträde ur kyrkan med fötterna före. RÖSTA PÅ OSS- ANNA ÄÄNESI MEILLE.


Ämnen du kan följa