Ta inte bort valfriheten

Insändare2020-07-17 05:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har läst flera inlägg av Annelie Danling Brash, (ADB), om omsorgen och skolan. Det senaste ADB skrev om var att vissa föräldrar vill se till att ens barn får den utbildning eller får gå i den skolan, som man i egenskap av förälder tycker är bäst för barnet. 

Jag kan förstå att ADB tycker att det är inte helt solidariskt mot andra i samhället. Det som förr var en självklarhet, att ta sitt föräldraansvar, accepteras inte i vissa kretsar. Så länge vi har olika förutsättningar både ekonomiskt och begåvningsmässigt kommer vi alltid att vilja ha olika utbildningar och utbildningsvägar.

 Vi ska vara glada för friheten att kunna välja, men då krävs att vi är beredda att ta ansvar för våra val. ADB – ta inte bort valfriheten – skapa i stället en likvärdig kvalitet inom skolor och omsorg. Regioner och kommuner har kanske olika politiska perspektiv i dessa frågor, så där finns nog en del att göra. Så vitt jag förstår är föräldrarnas ansvar lika över hela landet och helt oberoende av var ifrån man kommer och bor.