Tågtrafiken, skolan, vårdköer, äldreomsorgen

Insändarskribenten anser att det är personalbrist inom hemtjänsten i Nyköping. Arkivfoto

Insändarskribenten anser att det är personalbrist inom hemtjänsten i Nyköping. Arkivfoto

Foto: Jeanina Santiago

Insändare2022-07-09 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En del politiker är ett särskilt folk, ibland skulle det behövas en tolk. Varför har sålt ut vårt land? Det finns fortfarande mycket bra i vårt Sverige men på dessa platser är det sämre, jag vill säga dåligt.

Vi hade ett fungerande land innan alla skulle säga sitt. Sen skulle det bli en utredning som ni tog in dyra konsulter för. Nej då, jag vill inte backa tiden. Jag vill ha tillbaka mitt Sverige.

En fungerande skola för alla små barn, ungdomar och äldre elever. Där personalen talar svenska utan att behöva tolk. 

Vårdköerna blev en katastrof när covid-19 kom in i vårt land. Nej, det kunde inte politikerna rå över. Men nu är covid nästan ute, då är det väl dags att beta av dessa vårdköer. 

Inom äldreomsorgen är det ett kaos utan like. Att anställa mer personal är inte det lättaste, för det är få som vill jobba inom den omsorgen. Å det är klart när man nästan dagligen läser om alla problem som finns, så förstår jag den arbetslöse. Vi som idag är i behov av hemtjänst eller boende får nästan som i gamla tider stå med mössan i handen och bocka för att få den omsorg vi är i behov av. 

På äldreboenden i Nyköping har många i personalen fått sluta eller omplacerats för att det är för mycket personal. Har ni som beslutar och bestämmer varit någon gång och sett personalens arbetsinsats? Det finns äldre som inte kan äta själv utan måste matas. Om det är två som jobbar och 6–7 äldre som måste matas, tänk bara tanken så förstår ni att det behövs personal på boendena.

Samma sak är det inom hemtjänsten, där är det också personalbrist och vem blir lidande då. Jo, vi som kallas brukare! 

I riksdagen har det sagts att alla som anställs inom omsorgen ska göra ett språktest. Det välkomnar vi som har hemtjänst eller bor på äldreboende, för vissa av de som jobbar har otroligt svårt med vårt språk.