Tänk stort i kommunvalet i Trosa

"I Trosa kommun handlar arbetet för natur, klimat och hälsa främst om Östersjön och minskad klimatpåverkan" skriver Gitte Jutvik Guterstam (V). Arkivfoto
"I Trosa kommun handlar arbetet för natur, klimat och hälsa främst om Östersjön och minskad klimatpåverkan" skriver Gitte Jutvik Guterstam (V). Arkivfoto

Insändare 30 augusti 2022 22:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi vill se en myllrande natur och minskad klimatpåverkan. Vi har en tydlig kompass för social rättvisa och vill att klyftorna i samhället minskar. Vilket parti och vilka personer kommer ta de frågorna in i lokalpolitiken i Trosa kommun? 

Riksdagen sätter mål och stiftar lagar för samhället. Men det är i Trosa kommun och landets övriga 289 kommuner som dessa spelregler ska omsättas i lokala beslut inom uppsatta ramar. Det är politikerna vi nu ska välja till kommunfullmäktige som kommer ta beslut om nya bostadsområden och avloppslösningar, om skolmat och cykelställ. Fler beslut, stora som små måste leda bort från förgiftning, överkonsumtion och global uppvärmning. Allt hänger ihop! Det är i kommunpolitiken mycket av miljö- och klimatarbete blir verklighet.

I Trosa kommun handlar arbetet för natur, klimat och hälsa främst om Östersjön och minskad klimatpåverkan. Vi blir fler kommuninvånare och många vill ut i naturen. Bättre samarbete med markägare krävs så vi får ordning och reda på stigar och stränder. Vänsterpartiet behövs för att vackra ord ska förverkligas i nämnder och styrelser.

När vänstervindar blåser skapas förutsättningar för en stark offentlig sektor och ett tyglat näringsliv men också ett gott samarbete mellan det offentliga och det privata. Långsiktigt arbete, samarbeten och kloka beslut i Sveriges alla kommuner leder till ett gott liv för alla och en natur i balans. Med beslut i rätt riktning vrider vi utvecklingen mot en positiv ”tipping point” och tar ansvar för klimatet och varandra. Rösta på Vänsterpartiet i Trosa kommun!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa