Till Nyköping – en stad att älska

Kärleken och passionen fick mig att flytta till Nyköping, denna vackra stad som får mig att drömma varje dag och att älska dig med alla dina detaljer. Skriver Imen Khedhri.

Kärleken och passionen fick mig att flytta till Nyköping, denna vackra stad som får mig att drömma varje dag och att älska dig med alla dina detaljer. Skriver Imen Khedhri.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-03-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag älskar allt som är du. Jag växte upp i en miljö och kultur som är mycket lik den europeiska. Jag studerade under många år till designer och arbetade i mitt hemland, Tunisien, och jag visste inte så mycket om landet Sverige. Men kärleken och passionen fick mig att flytta till Nyköping, denna vackra stad som får mig att drömma varje dag och att älska dig med alla dina detaljer. 

Alla vackra och välkomnande människor som jag mött samt museer där jag får veta historiska detaljer. Dessa antika nycklar antyder för mig att dina dörrar är öppna och att jag är välkommen här. I den lilla drömstaden Nyköping födde jag mina barn och jag upplevde en kärlekshistoria som korsade Medelhavet och växte upp mellan dina korridorer och det gamla slottet. Många drömmar, av vissa blev verklighet och andra så småningom. 

Varje dag som går lär jag mig något nytt. Det viktigaste av det är att livet är underbart och att hårdheten under vintern var en test på mitt tålamod och att i sommarsolen finns mitt livs drömmar.

Nyköping, det är ett nöje att fritt skriva poesi i dig varje morgon och varje kväll! Finns det någon som älskar Nyköping som jag? Jag drömmer om att corona ska ta slut och att ditt torg blir fullt med människor. Därför skriver jag till dig för att du är vacker, historisk men trots allt ung! Jag älskar dig och jag älskar mina minnen här.