Tillsammans mot Sveriges bästa gymnasieskola 2030

Anki Hartmann, Heléne Linder och Torbjörn Kock står bakom insändaren.

Anki Hartmann, Heléne Linder och Torbjörn Kock står bakom insändaren.

Foto: Torbjörn Kock

Insändare2024-06-28 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje nytt läsår så står Nyköpings gymnasium inför en tid av förändring och förnyelse. Vår målsättning är klar – vi siktar på att vara Sveriges bästa skola år 2030. För att nå dit måste vi dock genomföra nödvändiga effektiviseringar och anpassningar i vår organisation. Dessa steg är avgörande för att skapa en hållbar ekonomi som kan skapa stabilitet och bygga vidare på vår höga utbildningsstandard. Vi är medvetna om de risker som förändringar innebär, men vår organisation har en gedigen erfarenhet av undervisning och utbildning, vilket gör att vi kan minimera dessa risker och säkerställa elevernas fortsatta skolgång.

Framtiden för Nyköpings gymnasium ser ljus ut, och vi är bara i början av att utforska all den potential vår skola har att erbjuda. Med ett fortsatt fokus på samverkan, kreativitet och dedikation kommer vi att leda vår verksamhet mot nya höjder av framgång och välmående. Tillsammans kommer vi att forma en skola som inte endast står stadigt genom tidens prövningar, utan som också inspirerar och utvecklar kommande generationer av elever.
Studentfirandet var ett hjärtevärmande bevis på den positiva inverkan vår skola har. Glädjen och stoltheten hos studenterna och vårdnadshavare var en påminnelse om vårt viktiga uppdrag. Detta stärker vår beslutsamhet att fortsätta arbeta för att locka fler sökande till våra utbildningar, öka trivseln hos både elever och personal, öka andelen legitimerade lärare och öka antalet elever som tar examen inom tre år.

Vi ser fram emot de möjligheter som ligger framför oss och är övertygade om att tillsammans kan vi göra Nyköpings gymnasium till Sveriges bästa (gymnasie)skola.