Tilltalande och genomtänkt stadsmiljö

Insändare 21 november 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har vid många tillfällen i insändare klagats på avsaknaden av en stadsarkitekt i Nyköping. Jag kan hålla med tidigare insändare att viss del av den nya bebyggelsen kunde vara mer estetiskt tilltalande.

Hade det sett annorlunda ut om vi haft en stadsarkitekt i Nyköping? Svårt att svara på. Då är det ju en person och dennes åsikt som gäller. Tänk om denna uppfattning inte stämmer överens med gemene mans? Då blir det inte bra iallafall?

Känner mej trygg i att det finns god kompetens inom kommunens avdelning för samhällsbyggnad. Där många kompetenta hjärnor samverkar i lång- och kortsiktigt planeringsarbete för Nyköpings utveckling.

Vill framhålla ett utmärkt exempel på vacker och väl samstämd bebyggelse nämligen kvarteren mellan Rosvallas tornhus och Stadsfjärden. Möjligen kunde de nyss tillkomna vita husen närmast Brandholmsvägen varit lite mer småskaliga och lite roligare färgsatta som övrig bebyggelse ner mot vattnet. Fanns det stadsarkitekt i Nyköping när detta planerades?
Om inte, är detta ett fint exempel på att det kan gå bra ändå.
 

Kommentera
Läs mer!

Doldisen i Nyköping som ritade många hus Sörmland: ✓ Jobbade hos Gunnar Asplund ✓Flydde från nazisterna till Flen ✓ Älskade taxar – alla fick samma namn

Doldisen i Nyköping som ritade många hus Sörmland: ✓ Jobbade hos Gunnar Asplund ✓Flydde från nazisterna till Flen ✓ Älskade taxar – alla fick samma namn

Ledare: En stad för framtiden kräver mer än tidigare

En stad för framtiden kräver mer än tidigare
Ämnen du kan följa