Varför kommer inget svar om trafiksituationen

Insändarskribenten är kritisk mot trafiksituationen vid Ringvägen i Nyköping.
Insändarskribenten är kritisk mot trafiksituationen vid Ringvägen i Nyköping.

Insändare 13 maj 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skickar mail till Nyköpings kommun den 17 april och har ännu inte fått svar. Försöker de tiga ihjäl ett känsligt problem måntro? Varför undrar ni kanske.

På kommunens Facebook-sida skrivs den 16 mars att Ringvägen kommer att vara avstängd i två veckor för lagning av dagvattenledningen. De två veckorna har passerat med råge och vägen är fortfarande avstängd och inlägget på Facebook är raderat. Trafiken leds om på mindre smågator och vi som bor vid villorna undrar vilken dag som det kommer att hända en olycka. Trafikanter kör utan någon som helst hänsyn eller tanke på att barn, djur, boende och in/utfarter sker på den lilla gatan. Fort körs det. De saktar inte ens ner om man kommer ut genom häcken plötsligt och ögonkontakt går inte att få.

Under tiden och åren som processen med överklagande av de för höga husen som nu byggs så togs det från vår sida upp frågor om ökad trafik i området. Men nej, då det skulle absolut inte ske.

Läckan är lagad men bygget har fått flytta ut sitt staket på vägen och en ny tillfällig väg har gjorts till byggtrafiken! Inte nog med att höghusen har fått vinna, nu har de fått vägen också eftersom bygget är så stort att de inte får plats. Är det därför inte kommunen vill svara på mitt mail?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa