"Tråkigt att du upplever det skräpigt runt Rosvalla"

Bilden är från fredagen den 22 mars då det var städat på återvinningsstationen vid Rosvalla.

Bilden är från fredagen den 22 mars då det var städat på återvinningsstationen vid Rosvalla.

Foto: Nyköpings kommun

Insändare2024-04-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej Janne S. Tråkigt att du upplever det skräpigt runt Rosvalla och att det ligger skräp framför behållarna trots att behållarna för plast och papper töms flera gånger i veckan.

Vi har väldigt få ärenden som tyder på att det är överfullt och behöver tömmas. Detsamma gäller den rapportering av fyllnadsgrader som chaufförerna gör varje gång de är där. Det beror troligtvis på att det blir spill när invånarna är där och sorterar eller så är det som du säger fåglar som drar ut skräp från behållarna.

Samhall städar, på uppdrag av oss, stationen tre dagar i veckan (måndag, onsdag och fredag) vilket bör räcka i normalfallet. Vi får se över om det behöver städas där ytterligare en dag i veckan.

För att få bukt med fåglarna så kan eventuellt kedjor på inkasthålen hjälpa. Du skriver att du önskar ett plank för att skärma av återvinningsstationen. Ett sådant plank som du beskriver, som finns vid Stenkulla och Arnö, kommer inte att hjälpa mot nedskräpningen eller insyn från andra sidan eftersom det i så fall placeras bakom behållarna. I dagsläget finns redan ett nätstängsel.

Både kedjor för inkasthål och uppsättning av plank eller andra åtgärder bedöms löpande och avsättning behöver finnas i budget. Vi kommer att göra en inventering i vår för att se vilket underhåll vi ska prioritera inför kommande år. Återvinningsstationen vid Rosvalla är välbesökt och samlar in mycket material vilket vi är glada för. Tack till er alla som återvinner era förpackningar så att de kan bli till nya förpackningar.