Trosa Vagnhärad SK – satsa på lokala spelare

Hur ska de unga lokala spelarna utvecklas och förbättra sitt fotbollsspelande om de aldrig får chansen? Skriver signaturen "En bekymrad supporter".

Hur ska de unga lokala spelarna utvecklas och förbättra sitt fotbollsspelande om de aldrig får chansen? Skriver signaturen "En bekymrad supporter".

Foto: Björn Andersson

Insändare2021-11-28 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 20 november var jag och tittade på en av de avslutande matcherna för Trosa Vagnhärads seniorlag (TVSK) i division två mot Mjölby. Bägge lagen hade säkrat kontraktet, det fanns således inget att spela för något av lagen. Trots detta, väljer TVSK att enbart ställa upp med en enda spelare med lokal anknytning i startelvan. För mig är detta helt obegripligt. Om man inte låter de yngre spelarna, som kommer underifrån från ungdomsverksamheten, få chansen i en match som denna, när ska man då göra det? De lokala talangerna kommer, som alltid i denna förening, i skymundan.

Matchen den 20/11 var ett ypperligt tillfälle att lyfta lokala spelare och ge de ett tillfälle till utveckling, matchen hade ju ingen större betydelse. Värt att nämna är att föreningen numera i folkmun är kända för att vara en klubb som inte satsar på lokala spelare, snarare låter man deras utveckling stagnera. Det är den främsta anledningen till att många ungdomar som påbörjat sin fotbollskarriär hos TVSK, väljer att söka sig vidare till andra klubbar. 

Hur ska de unga lokala spelarna utvecklas och förbättra sitt fotbollsspelande om de aldrig får chansen? Hur ska de bibehålla sin motivation, om de aldrig får spela? Detta är ett återkommande problematiskt inslag hos klubben, vilket bör åtgärdas omgående. Risken är att allt fler väljer att byta förening eller i värsta fall, sluta spela fotboll. Agera innan det är försent!