Uffe-Tuff håller tyst och smider planer

"Det är obehagligt tyst från regeringskansliet just nu" skriver signaturen Socioliberal väljare. På bilden statsminister Ulf Kristersson (M).

"Det är obehagligt tyst från regeringskansliet just nu" skriver signaturen Socioliberal väljare. På bilden statsminister Ulf Kristersson (M).

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2023-06-09 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Uffe-Tuff, har nu tillsammans med sina rika vänner tagit kommandot i de rikas sandlåda. Makten på lekplatsen är nu fördelad i vi och dom.

Utan att anstränga sig minskar nu Ulf så mycket som möjligt på budgetar till kommuner och regioner i hela landet. Även kulturen och public service får mindre pengar och skolorna drabbas. Allt för att hålla nere beskattningen av sina rika vänner och allt för att samhällets medborgare, som ju är delägare i regioner och kommuner, ska få så lite som möjligt att ta del av. Nu börjar omställningen till ett modernt klassamhälle som mer liknar 1800-tal än 2000-tal.

Ulf vill detta. Det är hans övertygelse, att rika människor ska ha mera makt och rättigheter än medelklass, underklass och flyktingar. Någon måste ju göra jobbet på lekplatsen och medan du och jag sliter med brödfödan, så sker affärerna i maktens korridorer. De som har pengar kan nu inom kort vackert köpa loss de delar av samhället som ända sedan upplysningen på 1700-talet långsamt förts över på oss medborgare. Nu är det verkligen köpläge för den som är rik på riktigt!

Strategiskt viktiga delar av samhället såsom vårdcentraler, sjukhus, skolor, konserthus, teatrar. Allt som våra föräldrar och tidigare generationer byggt upp och positionerat tillsammans, säljer Ulf ut till de rika. Det kommer att gå i turbofart, men detta är ingenting som Ulf-tuffe-turbo skyltar med. Att bankerna tar över samhället från folket, nä den typen av samhällsbedrägerier håller Ulf givetvis tyst om. Det är obehagligt tyst från regeringskansliet just nu. Läskigt tyst.

Uffe-Tuff har snart fyllt sina rika vänners skattkammare ytterligare. För med hans politik finns det inga andra utvägar än att genom konstgjord pengabrist påtvinga privatiseringar. Hans vänner kommer bara att bli rikare och rikare. Vad fan får vi för det?

 
 
 
 
 
 
Läs mer om