Urbota dumt att bussen kör runt Brandkärr

Insändarskribenten är upprörd över att bussen inte längre går in i Brandkärr.

Insändarskribenten är upprörd över att bussen inte längre går in i Brandkärr.

Foto: Jens Alvin (arkivbild)

Insändare2022-08-16 07:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns inte tillräckligt med svordomar för att kommentera ett så urbota dumt förslag som det här med att bussarna slutar att gå in i Brandkärr och i stället kör runt området.

Det finns många som blir lidande av detta och inte bara privatpersoner utan förmodligen även handeln. Hela Gustavsbergs köpcenter kommer att missa många köpare när bussen inte går igenom området. Jag själv kommer att ha svårt att handla själv, jag har en funktionsnedsättning och använder mig utav rollator när jag handlar. Nu får jag försöka tänka om och hitta andra butiker dit bussen går ända fram.

Jag undrar då i mitt irriterande sinne, vad Jula, Coop, Blomsterlandet, Systembolaget, Ica Maxi, Apoteket, Lager 157, med flera tycker om det här tilltaget?

Jag kan inte förstå hur Sörmlandstrafikens information och förslag kunde gå igenom, tänker man inte på de som bor här? Barnfamiljer, många med barnvagnar, pensionärer med rollatorer, studerande beroende av buss och för att inte tala om de som ska till jobbet. De kanske inte vill/kan gå 400 meter extra innan de är framme vid en hållplats.

Inne på Sörmlandstrafikens hemsida så står det att detta ska underlätta för resenärer och att resan ska gå snabbare. Nja om jag vill resa från Mariebergsgården till Ica Maxi för att handla får jag efter den 15 augusti gå till Hagstugan, det tar mig 7 minuter. Jag får sedan resa fram till hållplatsen Brandkärrsvägen och därefter gå resten fram till Ica Maxi, det tar minst 10 minuter. Gör om gör rätt! Nu är man nästan tvungen att handla på City Gross dit går bussen ända fram.