Utan SN hade kommunen och regionen fått härja fritt

Tack SN för att ni finns där och har tummen i ögat på regionens och kommunernas politiker och tjänstemän.
Skriver insändarskribenten.

Tack SN för att ni finns där och har tummen i ögat på regionens och kommunernas politiker och tjänstemän. Skriver insändarskribenten.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Insändare2020-05-11 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack SN för att ni finns där och har tummen i ögat på regionens och kommunernas politiker och tjänstemän. Utan er hade de fått härja fritt utan insyn från oss medborgare och kommit undan med sin inkompetens och rädsla att stå för sina misstag. Märkligt att en lokal dagstidning skall få invektiv som ”publicistiska fantomer” kastat efter sig av kommunala chefer. Märkligt att man lägger ner så mycket arbete att undanhålla sanningen från sina medborgare. Är Sörmland den sista sovjetstaten?

Tack till alla anställda inom äldreomsorgen som kämpat i motvind med chefer som på ett tidigt stadium förlöjligade era önskemål om resurser för den kommande covid-19 stormen. Ni blev uppmanade att använda sopsäckar som skydd och att riskera livet både på er själva och dem ni skulle vårda. För att inte tala om risken för att smitta era egna familjer. 

Tack till alla er på våra lasarett som fått jobba övertid i farliga och kaotiska miljöer för att ta hand om konsekvenserna av den onödiga smittspridning inom äldreomsorgen som kommuner och regionen bidragit till.

Folkhälsomyndigheten valde en helt annan väg än våra grannländer. Den öppna vägen byggde på att Sverige skulle kunna förhindra att smittan nådde de äldre. Av någon anledning ”trodde” Folkhälsomyndigheten att beredskapen inom våra kommuner var god. Det var den inte. Framför allt inte i Sörmland, som visade sig vara sämst i klassen.
Hur många liv hade man kunnat spara i Sörmland om regionens och kommunernas politiker och tjänstemän gjort vad de har betalt för att göra?