Utebliven bevakning av Oxelö marknad

Sören Helgesson och dottern Anna Helgesson från arrangerande Lions i Oxelösund var några av dem som såg till att Oxelö marknad anordnades i år igen.

Sören Helgesson och dottern Anna Helgesson från arrangerande Lions i Oxelösund var några av dem som såg till att Oxelö marknad anordnades i år igen.

Foto: Tommy Kägo

Insändare2024-05-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Av vilken anledning har det inte funnits någon artikel om Oxelö marknad? Det var strålande väder, massor med folk och trevlig stämning. Men inte ett ord i vår så kallade lokaltidning, varför ska vi ha en sådan om den inte bevakar de lokala händelserna?

I stället försöker SN vara mer nationell och internationell, men de (gamla) nyheterna har vi redan hört och läst om i andra medier. En lokaltidning har man för att man vill veta vad som händer där man bor.

Chefredaktören Kristina Levin svarar:

Vi planerade att bevaka Oxelö marknad men skjutningen i Nyköping på fredagskvällen gjorde att vi var tvungna att prioritera om arbetet för helgreportern. Det är så det funkar på en nyhetsredaktion, vi planerar vårt arbete men ställer om när händelser i vårt samhälle kräver det. Vi har dessutom bara en reporter i tjänst under helgen. Och det betyder ganska ofta att vi tvingas välja bort bra och spännande saker som händer i vårt bevakningsområde. 

De nationella och internationella nyheter vi köper in från TT kostar oss väldigt lite. Vi lägger i princip alla våra resurser på att ha lokalt anställda reportrar.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om