Vaccinerad eller korkad?

Insändare 8 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ber alla som inte kan vaccinera sig på grund av medicinska skäl oförbehållsamt om ursäkt. Detta gäller inte er. Men ni övriga!

Det finns två huvudgrupper vaccinmotståndare. Den ena gruppen, som inte förtjänar någon uppmärksamhet, är konspirationsteoretikerna. Den andra gruppen är de som hävdar den individuella friheten att själv välja. Gemensamt för dessa ”frihetsivrare” är att de tycks ha bristande förmåga att ta till sig statistik och göra enkla riskanalyser. Det leder till korkade beslut. På allvar tycks de tro, att deras, så kallade frihet, per automatik ska leda till andra människors fängelse.

Tänk om vi översätter deras ”frihet” till andra områden: Jag tänker inte underordna mig att ta körkort, men ska köra bil ändå! Jag tänker inte använda bilbälte! Jag väljer själv vilken sida på vägen jag ska köra!
Nu lättar man på restriktionerna och vi kan börja återgå till en mer normal tillvaro. Det ska alla antivaxxare tacka de vaccinerade för. Det är tack vare alla de som vaccinerat sig ni antivaxxare får frihet.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Åsikter om vaccination och pandemin

Insändare: Har ovaccinerade rätt till IVA-plats?

Har ovaccinerade rätt till IVA-plats?

Insändare: Ta hänsyn och följ FHM:s råd

Ta hänsyn och följ FHM:s råd

Insändare: Vägra vaccin = vägra sjukvård

Vägra vaccin = vägra sjukvård

Insändare: Egoistiskt att inte vaccinera sig

Egoistiskt att inte vaccinera sig