Vad är viktigast – exakthet efter klockan eller passagerarna

"Är det viktigast att bussen kör exakt enligt tidtabellen i stället för att vänta 45 sekunder för att få med alla passagerare" undrar insändarskribenten. Arkivbild

"Är det viktigast att bussen kör exakt enligt tidtabellen i stället för att vänta 45 sekunder för att få med alla passagerare" undrar insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Sandra Nordin

Insändare2024-09-11 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Busstur genom Sörmland. Jag kollade med service om avgångstid från bussterminalen. När de kommer till busscentralen fyra minuter innan avgångstid är bussen på väg att åka. En kille springer fram till chauffören och gör henne uppmärksam på att två damer är på väg nära bussen. Chauffören säger hon ser dem men de springer inte och hon kan inte vänta de sekunder det tar för damerna att hinna fram. Killen står på sig och bussen väntar. Medan damerna betalar står två andra killar och bankar på dörren för att åka med. Chauffören öppnar inte dörren utan kör därifrån, säger att hon inte har tid att vänta. De två killarna får alltså vänta en timme till nästa buss.

Nu kommer frågan till ledningen: Är det viktigast att bussen kör exakt enligt tidtabellen i stället för att vänta 45 sekunder för att få med alla passagerare? De sekunderna kan mycket väl justeras innan ankomst. Om ledningen för Sörmlandstrafiken anser att det är så här de vill ha det – säg det rakt ut.

Själv förväntar jag en ursäkt till damerna och de två killarna, sedan tycker jag att det är mycket lämpligt med en kurs i uppförande för chauffören eller vad tycker du i ledningen? Förväntar mig ett svar från ansvarig.