Vad "bidde" det av Tidöavtalet?

Vad "bidde" det av Tidöavtalet? Skriver signaturen "Gråsosse."
Vad "bidde" det av Tidöavtalet? Skriver signaturen "Gråsosse."

Insändare 14 december 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den svenska folksagan om Mäster Skräddare känns plötsligt aktuell.
Det var en gång en liten man som gick med ett tygstycke till Mäster skräddare och frågade om han ville sy en liten rock av tyget. "Jaha" sa Mäster skräddare. Men han gav hela tiden lögnaktiga besked. Först blev det ingen rock, sedan inga byxor, ingen väst, inga vantar. Det bidde ingenting. Den lille mannen gick sin väg och kom aldrig mer igen.

I valrörelsen gick M-ledaren, KD, SD och L ut och lovade väljarna att införa ett högkostnadsskydd på el för hushåll och företag som skulle vara på plats i november i god tid före jul. Nu har man skjutit upp utbetalningarna till hushåll till i februari och till företag ovisst när.
I ett reklaminslag i TV 4 stod en skrattande SD-ledare vid en bensinmack och gjorde reklam för sänkta skatter på drivmedel. Det gick tydligen hem i stugorna.

KD-ledaren lovade att sänka priset på bensin med 5 kronor, men det blev 14 öre. Priset på diesel skulle sänkas med 9 kronor, men det blev bara 40 öre. I en intervju i SVT:s program 30 minuter kunde hon inte ens erkänna att den nuvarande regeringen hade brutit sina vallöften. Så vad bidde det av Tidöavtalet?

I Aftonbladet skriver Anders Lindberg (3/12) att när den högsta makten ljuger, är vi mer illa ute än vad vi förstår. Vem skall man egentligen kunna lita på? Slutligen är statsminister Ulf Kristersson vår nya Mäster skräddare?

I det kaotiska världsläget som nu råder borde Sverige ha haft en regering som svenska folket har förtroende för. Tack och lov att sossarna gått framåt!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa