Vad f-n får jag för pengarna i Trosa församling?

Insändarskribenten är besviken över inställda aktiviteter inom Trosa församling . Arkivfoto

Insändarskribenten är besviken över inställda aktiviteter inom Trosa församling . Arkivfoto

Foto: Isak Dahl

Insändare2023-03-25 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så kom den då – deklarationsblanketten. Med uppgift om hur mycket jag betalar till Trosa församling per år. Vad får jag då för mina 4 000 kronor? Stängda kyrkor i Västerljung och Trosa Land! Inte längre några soppluncher i Trosa. Inga litteraturcirklar. Inga pilgrimsvandringar. Inga nattvandringar bland ungdomar. Inga blommor till äldre vid jul.

25 procent av invånarna i Trosa kommun är 65 år och äldre. I princip all verksamhet som tidigare lockat äldre har lagts ner. Jag vill inte sitta i prästbostaden och tala om livet med någon. Jag vill i så fall träffa en kompetent diakon eller präst med tystnadsplikt. Anställ minst tre diakoner och se till att ta hand om de församlingsbor som finansierat den här församlingen i hela sitt liv. Ni, som ansvarar för den, har den till låns en tid. Ni förvaltar ett arv!

Vill ni pigga upp er en stund, så titta på ett Youtube-klipp med Hasse Alfredsson – Ringaren – om pastor Jansson. Hasse hade nog varit i Trosa församling, innan han skrev texten. "Han kunde inte de tio budorden, men han hade sett filmen".