Vad gör kommunen för att locka turister till Oxelösund?

Insändare 11 augusti 2022 08:52
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Oxelösunds nya slogan: "Icke tycka om turist, tycka turist trist!". Skrattretande att läsa i SN att Oxelösunds gästhamn saknar kunder och man förstår inte varför. I skrivande stund är påslaget för bensin och diesel 6 kronor per liter! Hur kan detta vara möjligt? Det är väl inte undra på att det inte kommer några besökare! Hur kan kommunen tillåta att den som arrenderar macken kan ta ut dessa ockerpriser? Det borde väl ligga i kommunens intresse att locka turister till Oxelösund och inte skrämma bort dom som i detta fall. 

Problemet är också att det är båtägarna i Oxelösund som får gå in och betala förlusten för gästhamnen eftersom en del av pengarna för båtplatsavgifterna går till att täcka gästhamnens förlust.

Staden vid havet låter ju fint men vad har kommunen gjort för att locka turister till Oxelösund? Jo man lyckades sjabbla bort restaurangen vid havet som drog en hel del turister.  All heder åt matvagnarna samt restaurangbåten men jag tror inte att folk åker långväga för att prova dessa tyvärr. 

Sätt Oxelösund på kartan! Gör nåt häftigt av det fantastiska läge som Oxelösund ändå kan bidra med! Eftersom Oxelösund ligger vid båtarnas E4:a så borde underlaget finnas där om man bara kan förvalta det på rätt sätt. Gör lite studiebesök till andra städer som ligger vid vatten och få lite idéer om hur man kan locka turister. Måste nog till lite nytt blod i korridorerna på kommunhuset men det är nog tyvärr bara en önskedröm.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa