Vad hände med alla "förbättringar"?

Insändare 13 januari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är intresserad av en rapport från kommunen som gäller vård och omsorg, för det är drygt åtta månader sedan kommunen tog bort en del av vår omsorg, för oss som har hemtjänst. Ett beslut som har mottagits med både ilska och sorg av oss som blev drabbade. 

Men ni inom kommunen kanske kan besvara frågor som har poppat upp bland oss kunder och även personal inom hemtjänsten har frågor. Har det blivit bättre för dem som var tvungna att tacka ja till att beställa varor från Mathem? Ryktet säger att det är dyrt att handla på Mathem och alla varor som till exempel finns på Ica, Coop och City Gross finns inte att beställa på Mathem.

En person berättade för mig att hon fick betala fraktavgift på varorna. Skulle inte kommunen stå för den utgiften? I de papper vi fick i mars 2021 står det att ”Det är kommunen som står för leveranskostnaderna”. Ni menar alltså att skatteintäkterna från medborgarna i Nyköpings kommun betalar avgiften för pensionärernas leverans av varor från Bromma? Är det rättvist?

Sen finns det också ett uttalande i Södermanlands Nyheter att med detta beslut så kommer kommunen att spara pengar och hemtjänstpersonalen ska få mera vårdande uppgifter. Jag frågade för en tid sedan vilka nya uppgifter hemtjänstpersonalen hade fått. Inga nya arbetsuppgifter blev svaret.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Debatt: Efter larmen – så tar vi tag i omsorgen i Nyköping

Efter larmen – så tar vi tag i omsorgen i Nyköping

Debatt: Minska pensionsgapet mellan kvinnor och män

Minska pensionsgapet mellan kvinnor och män

Insändare: Nej, vi är inte tysta än!

Nej, vi är inte tysta än!