Vad har hänt med det röda Oxelösund

Enligt insändarskribenten har traditionen att servera glögg på Järntorget vid Nyårsafton brutits. Arkivfoto

Enligt insändarskribenten har traditionen att servera glögg på Järntorget vid Nyårsafton brutits. Arkivfoto

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-01-19 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En tradition har varit att politiker (efter initiativ av KS-ordförande) varje nyårsafton serverat glögg och pepparkakor till oss Oxelösundsbor på torget. I år syntes ingenting av detta – varför?

Enligt uppgift har man också varje gång det blir ny mandatperiod inbjudit avgående ledamöter till en måltid. Inget sådant denna gång – varför?

Hur agerar ordförande för S i Oxelösund som även är aktiv i Kommunal? I tidningen/radion kritiseras det som sker inom hemtjänst och äldrevård. Vid flera tillfällen har det kommit kommentarer om schemaläggningen av det av verksamheten framtagna nya schemasystemet. Kommunals representant har kommenterat och lagt ut artiklar som skriver om ohälsoscheman. Nämnden har varit med i arbetet har jag förstått och alltså har S-ordföranden kritiserat sina egna partikamrater – förvisso i rollen som företrädare för Kommunal. Är detta ett bevis på att man inte ska ha två skilda roller när man inte lyckas skilja på dom?

Nu senast kan man se på FB läsa åsikter angående att hemtjänstpersonal ska hjälpa till med inköpslistor – troligen något som även det är förankrat i vård- och omsorgsnämnden. Alltså kritik igen mot egna partikamrater.

Är det så svårt för S att ta valnederlaget att man måste bryta diverse traditioner?

Är det nu bevisat att man inte ska ”sitta på två stolar”?

Har Socialdemokraterna i Oxelösund så ”tappat stinget” att man inte ens ska fundera över/hoppas på en återkomst inom politiken i Oxelösund – det som allmänt setts som röda Oxelösund.