Vad har hänt med svensk socialdemokrati

Insändare 22 maj 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Har Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och hennes parti, tappat det helt? Omdömet alltså. Det verkar inte bättre än så. Sedan man läst hennes debattartikel i DN, den 7 maj. Med rubriken: ”SD:s högerregim hotar grunderna i vår demokrati”. Där det ena sanslösa och ohederliga påståendet propageras ut med jämna mellanrum i hennes ovärdiga och konspirationsfyllda debattext om Sveriges nya demokratiskt valda regering. Då ihop med samarbetspartiet SD.

Om det är detta som Socialdemokraterna har att "erbjuda" i oppositionspolitik, så blir man verkligen orolig och bekymrad. Över vem som verkligen saknar respekt för demokratins grunder. Där värdigheten saknas helt, i utövandet av egen förd politisk retorik. I vilken man ska hålla sig ifrån medvetet formulerade osanningar, "hotbilder" och "skrämsel". Att visa ett sådant förakt, mot en majoritet av Sveriges väljare och de politiskt folkvalda företrädare, de har valt, är både kränkande och respektlöst.

Den svenska demokratin är betydligt större, än det socialdemokratiska partiet. Demokratin fungerar inte bara, när Socialdemokraterna sitter vid makten. Om nu någon trodde det. Tvärtom. Den fungerar nu bättre, än på länge. Det är dessa ohederliga reaktioner som Socialdemokraterna nu återkommande levererar ett tydligt bevis på.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa