Vad har hänt med vården – och vart går skattepengarna

"Det känns som att våra skattepengar går till renoveringar av sjukhus och nya tjänstemän, kommunikatörer" skriver insändarskribenten.

"Det känns som att våra skattepengar går till renoveringar av sjukhus och nya tjänstemän, kommunikatörer" skriver insändarskribenten.

Foto: Eira Desax

Insändare2024-09-02 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har problem med bland annat en ond höft. Vände mej till min vårdcentral. Det blev ett besök hos en sjukgymnast. Hen ansåg att jag var så rörlig, att jag sa att jag hade ont hjälpte inte. Jag kunde välja mellan kryckor eller rollator. Dessutom skulle jag träna mer och gå ner i vikt. Dessutom föreslog hen att jag skulle ta bilen till gymmet eftersom jag fick så ont om jag gick dit, tränade och gick hem.

Det här var i januari. I början av augusti kontaktade jag vårdcentralen igen för nu hade jag dessutom ett triggerfinger som gör ont. Nej, man tog bara emot akuta fall, helt ok, jag kunde vänta. Idag tog jag ny kontakt med vårdcentralen och fick veta att jag skulle träna och gå ner i vikt för ortopeden opererar inte överviktiga, kan tillägga att jag inte lider av någon extrem övervikt. Och mitt finger ska tittas på av en arbetsterapeut. Till saken hör att jag opererat flera fingrar utan att någon arbetsterapeut tittat på det innan.

Om jag skulle skada till exempel ett knä, skulle jag behöva vänta på operationen tills jag bantat bort x antal kilon innan jag kvalificeras för operation. Det känns som att våra skattepengar går till renoveringar av sjukhus och nya tjänstemän, kommunikatörer till exempel. 

Nej ni politiker, prata själva och låt dom pengarna gå till vård av patienter.