Vad rösta på för bättre äldreomsorg?




Insändarskribenten tycker att åldringsvården hamnar i skymundan och vill veta vad politikerna tänker göra för att säkra att personalen vill stanna inom vård och omsorg

Insändarskribenten tycker att åldringsvården hamnar i skymundan och vill veta vad politikerna tänker göra för att säkra att personalen vill stanna inom vård och omsorg

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2022-08-10 07:39
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kära politiker. Nu innan val vill jag konkret veta vad ni ska göra för att förbättra förutsättningarna att personal – som valt att utbilda sig och fortsätta arbeta med ett av de finaste och värdigaste arbeten som finns – stannar kvar i divisionen för vård och omsorg.

Diktaturer som likvärdiga scheman på alla ställen funkade ju inte, då människor har olika behov. En höjd grundbemanning är ett måste för att klara psykisk ohälsa och arbetsskador då våra vikarier och ordinarie personal tvingas jobba dubbelpass samt att rätt utbildning ska vara på rätt plats. Eftersöker därav vårdavdelningar för missbrukarproblematik/psykiatri. Alla har rätt till sin del av vård. Med rätt utbildning på rätt plats ger vi den bästa vården och vi får personal att stanna kvar då de känner sig trygga i den yrkesroll de har utbildning för och har valt att arbeta med. 

Verkligheten är tyvärr att själva åldringsvården hamnar i skymundan då mycket tid går till individer som kräver annan form av stöttning. Jag tycker inte vi ska vårda så mycket yngre med en helt annan problematik tillsammans med äldre med en helt annan typ av omvårdnad. Vi måste säkra allas rätt till optimal omvårdnad. Konkreta förslag och genomförande önskas.