Vad skiljer Trosa från Nyköping?

Dagens matutbud eller snarare brist på kvalitativt bra mat i hamnen, säger något om stadens intresse för sommarliv och turism, skriver signaturen "Förvånad Nyköpingsbo".

Dagens matutbud eller snarare brist på kvalitativt bra mat i hamnen, säger något om stadens intresse för sommarliv och turism, skriver signaturen "Förvånad Nyköpingsbo".

Foto: Sandra Nordin

Insändare2021-04-30 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter drygt två år som Nyköpingsbo förundras jag över att lilla Trosa lyckats med att sätta sin stad på kartan men inte Nyköping med ungefärligt samma förutsättningar (kuststad). Medan Trosa drar till sig turister med bra restauranger, trevliga caféer verkar intresset eller kunskapen vara avsevärt mindre i Nyköping. När jag första gången gick längs kajen häpnade jag över utbudet av billiga restauranger på bästa läge.

Jag skulle gärna äta en bit mat och titta på flanerande människor och passerande båtar men i dagsläget finns inte det utbudet. Ett bra café med hembakat bröd hade räckt långt. Låt restaurangerna styras av matintresserade krögare. Dagens matutbud eller snarare brist på kvalitativt bra mat i hamnen, säger något om stadens intresse för sommarliv och turism.