Vansinnigt att hugga ner skog vid Brandkärr

Biltemas etablering i Nyköping medför att skogsmark försvinner.

Biltemas etablering i Nyköping medför att skogsmark försvinner.

Foto: Google Maps

Insändare2021-09-10 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att godkänna Biltemas etablering vid Brandkärr i Nyköping är helt vansinnigt! 
Gröna värden försvinner och möjligheten för ungdomar och vuxna att cykla och promenera genom och förbi området försämras kraftigt då biltrafiken kommer att öka på platsen. 

Vi kan ju prata om miljöfrågor på global och lokal nivå hur mycket som helst, men om man kan göra på det här viset så kan ju vi medborgare bara ge upp vårt miljöengagemang. Finns ingen anledning att vi kämpar. Det är pengarna som styr. Det är tydligt. 
Vi behöver snarare förstärkt bullerskydd från E4 förbi hela Nyköping. Globala klimatförändringar och ökad miljöförstöring verkar inte existera i Nyköpings kommun. Man kan inte säga en sak och göra någonting annat.

Grönområdet på platsen borde skyddas och utvecklas. Att hugga ner skog för att etablera Biltema, intill Nyköpings mest tätbefolkade bostadsområde, och därmed öppna upp för ökat buller och ökat användande av fossila bränslen i hela Nyköping, känns helt korrupt. Det är väl vad vi behöver minst av allt just nu? Huvudlöst. Det måste vara något annan än vi skattebetalare som vill detta. Riv upp beslutet och skydda skogen och staden istället.