Trötta journalister – fråga migrationsministern


Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) borde få fler frågor från journalister, anser insändarskribenten. Arkivbild

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) borde få fler frågor från journalister, anser insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Samuel Steén/TT

Insändare2024-03-22 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen gick den moderate migrationsministern ut i press, radio och TV och förkunnade att ett paradigmskifte ägt rum i Sverige då allt färre sökt asyl in Sverige, cirka 13 000 under 2023. Hon nämner dock inte att 36 000 beviljades uppehållstillstånd för arbete i vårt land (främst som köksbiträden, städare, tidningsbud och personliga assistenter. Precis som det inte redan finns arbetslösa i vårt land som mycket väl är lämpade för dessa arbeten?)

Flertalet av dessa personer kommer också från länder som de tidigare sökt asyl i. 25 000 fick uppehållstillstånd för familjeåterknytning. Andra åter får stanna i Sverige för att studera. Totalt var det 102 000 som fick uppehållstillstånd 2023 så var är paradigmskiftet egentligen?

Har varken läst eller hört om en enda journalist som ställt en enda fråga till migrationsministern om det stora antalet uppehållstillstånd som beviljats. Vad beror det på? Efterlyser lite mer research av journalistkåren.

 
 
 
 
 
 
Läs mer om