Var och en har ett personligt ansvar

Var och en har ett ansvar – personligen. Du och jag. Din omtanke hur du (jag) är mot andra individer kan rädda liv. Skriver Eeva-Liisa Nieminen.

Var och en har ett ansvar – personligen. Du och jag. Din omtanke hur du (jag) är mot andra individer kan rädda liv. Skriver Eeva-Liisa Nieminen.

Foto: Bertil Ericson / TT

Insändare2021-01-11 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren "70 plus -handla när vi andra arbetar" publicerad 30/12.
Du skrev att 70 plussare ska handla då andra arbetar. Det du inte tänkte på att det finns de som arbetar kväll/natt och då går de och handlar på dagtid.
När ska de som är äldre då gå och handla? Jag förstår att du skrev detta med omtanke, men det handlar inte bara om vad en viss åldersgrupp gör/inte gör utan hur VAR OCH EN beter sig. Jag eller min sambo (60 plus) går och handlar ensam, oftast på morgon/förmiddag för att inte trängas ihop med ”lunch-shoppare”.

Försöker tänka till även hur vi beter oss i affären, vill göra rätt men det kan bli lite fel också, särskilt när någon är stressad. Men hur tänker de individer som släpar hela familjen in i affären? Alla måste ha hört/läst om att det är just det man inte ska göra!? Ändå gör man så eftersom det fortfarande inte finns tydliga riktlinjer, bara rekommendationer.
Var och en har ett ansvar – personligen. Du och jag. Din omtanke hur du (jag) är mot andra individer kan rädda liv. Oavsett åldersgrupp.