Var tydliga med kostnaderna för vattnet

Att snåla på underhåll och investeringar när det gäller vattnet i Gnesta är ingen bra metod, anser V-politikern Oskar Sulin.

Att snåla på underhåll och investeringar när det gäller vattnet i Gnesta är ingen bra metod, anser V-politikern Oskar Sulin.

Foto: Christine Olsson (TT)

Insändare2021-12-11 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Johan Rocklind (S) och Anna Ekström (M) duckar frågan hur VA-enhetens underskott ska finansieras eller hur mycket VA-taxan behöver höjas för att klara de investeringar som Gnesta står inför. 

På över 7 år har S och M inte lyckats producera en långsiktig VA-plan. I Länsstyrelsens enkät 2020 framgick att kommunen varken hade resurser eller politiskt beslut på att ta fram en sådan. 

Att snåla på underhåll och investeringar och skjuta obekväma politiska beslut på framtiden har visat sig vara rena lyxfällan. Stopp för bostadsbyggande drabbar inte bara individer och företag utan slår också mot kommunens ekonomi.

Det måste till en förändring. V har konkreta förslag. Vi vill stärka VA-enheten så att inte bara akuta lagningar utan också den långsiktiga planeringen hinns med och minska beroendet av dyra konsulter. Har M och S egna förslag så diskuterar vi dem gärna tillsammans.