Vård för pengarna överger inte sitt mål och riktning

Vi är ett partipolitiskt obundet parti som bildades med målet att sikta på just Vård för Pengarna. Det gör vi fortfarande, skriver Vård för pengarna.
Vi är ett partipolitiskt obundet parti som bildades med målet att sikta på just Vård för Pengarna. Det gör vi fortfarande, skriver Vård för pengarna.

Insändare 20 december 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har i dagarna gått lite drygt tre månader sedan det var val i Sverige. Det har alltsedan dess framförts en del åsikter om vårt parti Vård för Pengarna. 

Vi är ett partipolitiskt obundet parti som bildades med målet att sikta på just Vård för Pengarna. Det gör vi fortfarande. 

Efter valet 2018 var vi i en situation där vi kunde ställa höga krav och få igenom mycket i förhandlingarna. Vi drog ner ordentligt på den politiska organisationen, vi stoppade fallskärmsavtal till chefer och vi förhandlade fram ett reglemente för mindre gynnsamma omställningsbidrag till politiker. 

I valet 2022 var omständigheterna annorlunda. Vi fick färre röster och därmed färre mandat och förhandlingsläget var inte det samma. I ett samarbete måste man kompromissa. Det har inneburit att vi gått med på en del nya politiska poster, dock långt ifrån det antal vi drog ner förra mandatperioden. De områden de ska verka inom är personalfrågor, investeringar och byggnationer och samarbetet mellan koalitionen och oppositionen. Tre otroligt viktiga områden framåt. 

Vi har bytt ut vår partitopp och vi har anställt en politisk sekreterare. Tomas Borin gick från att vara regionfullmäktiges ordförande till att vara regionråd. Ett byte som genererar ett högre arvode eftersom det medför ett större ansvar. De fyra år som vi har suttit i styre har fått oss att inse att vi behöver ha en politisk sekreterare. Det heltidsarbete hon nu utför har förut delats av flera personer som samtidigt har haft andra arbetsuppgifter vilket inte har varit optimalt på något sätt. 

Vi har inte övergivit vårt mål och vår riktning! 

Vi är det enda partiet i Region Sörmland som återbetalat betydande delar av vårt partistöd, till dags dato 3,5 miljoner kr. Direkt tillbaka till regionen, direkt tillbaka till skattebetalarna. 

För några veckor sedan fick vi i regionfullmäktige igenom ett beslut att sänka det totala partistödet med över 400 000 kr. Det är något vi strävat efter sedan 2013. 

Historiskt! 

Vi ser fram emot att få fortsätta vårt arbete. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa