Vårdcentralschefen: Vi ber om tålamod

Vårdcentralen Ekensberg har under vecka 3 kallat samtliga patienter som tillhör vårdcentralen och som är äldre än 90 år. Skriver Gustaf Nälser Verksamhetschef Vårdcentralen Ekensberg.

Vårdcentralen Ekensberg har under vecka 3 kallat samtliga patienter som tillhör vårdcentralen och som är äldre än 90 år. Skriver Gustaf Nälser Verksamhetschef Vårdcentralen Ekensberg.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-05 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Covid-19 vaccination – väcker frågor" den 2/2.

Vårdcentralen Ekensberg har under vecka 3 kallat samtliga patienter som tillhör vårdcentralen och som är äldre än 90 år. I de fall vi haft kännedom om närstående i samma hushåll har även de kallats till samma tillfälle för att göra det smidigt för hushållet. Vi har varit noggranna med att inte ha för många patienter i vaccinationslokalerna samtidigt och har därför bokat in i förväg och inte fler än 2 personer per 15 minuter. Vi har heller inte kallat fler än vad vi haft vaccin för. Således har vi varit noggranna med att följa de direktiv vi fått från vaccinationssamordnare. Det är ett fåtal av de som kallats som avböjt, men merparten av våra patienter som är äldre än 90 år har blivit vaccinerade. De som inte har haft möjlighet att ta sig till oss planerar vi in för vaccination i nästa steg i nära samarbete med hemsjukvården.  Skulle det vara så att du tillhör gruppen över 90 år och inte blivit kallad, så vore det bra om du kunde kontakta mig som verksamhetschef direkt. 

 Från och med vecka 7 kan vi fortsätta vår planering med att kalla de som är kvar i Fas 1. Man blir antingen kallad till sin vårdcentral, eller får ett erbjudande att boka sig via 1177.se. Då inte alla har bank-ID finns ett call-center som ska stötta med bokning och avbokning av tider. Det är troligen det nummer du blivit hänvisad till. Då tillgången på vaccin fortfarande är starkt begränsad ber vi om tålamod! Du är mer än välkommen att ha kontakt med undertecknad direkt om du har frågor.