Vårdens administration en katastrof

Att vården, när man väl kommit på plats, är bra råder ingen tvekan om, men dess administration är sedan åratal en katastrof. Skriver insändarskribenten.

Att vården, när man väl kommit på plats, är bra råder ingen tvekan om, men dess administration är sedan åratal en katastrof. Skriver insändarskribenten.

Foto: Bertil Ericson / TT

Insändare2020-06-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nya covid-19-tester får grav kritik enligt artikel i SN. Vi som varit med om landstingets administration av vaccinationer "from the very beginning" är inte förvånade över tillkortakommandet. Vi minns alla de farsartade tillställningarna, som gavs när man skulle vaccinera sig och det verkar ju inte ha blivit bättre.

Att vården, när man väl kommit på plats, är bra råder ingen tvekan om, men dess administration är sedan åratal en katastrof. Själv har jag drabbats av att "vara icke anträffbar" i systemet, mycket påfrestande. Hade genomgått en operation på ett närliggande universitetssjukhus och fick vid utskrivningen besked om att jag skulle bli kallad till Nyköpings lasarett för kontroll inom sex månader. 

Jag fick även ett papper, som vidimerade det muntliga meddelandet. Jag blev även upplyst om att vara mycket rädd om skrivelsen, på förekommen anledning, enligt utskrivande läkare. Sex månader gick, ingen kallelse. Efter sju månader uppsöktes lasarettet där jag blev upplyst om att jag icke fanns till. Jag blev nu rädd att jag inte överlevt operationen utan att receptionistens påstående att jag inte fanns var riktigt. En tillkallad sjuksköterska trodde nog att jag fanns, men tillkallade för säkerhet skull en läkare, som vid närmare studie av medhavd skrivelse inte trodde på "andeteorin" och meddelade till och med att jag nog skulle bli kallad för efterkontroll. Och se, efter ytterligare någon månad blev jag kallad för efterkontroll, "andeteorin" var av någon anledning bortsopad. 
Administration är tydligen inte något att leka med.