Varför överklagar jag projektet Läget?

Insändare 23 september 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående artikeln "Därför kan Oxelösund stå utan sommarrestaurang" den 11/9

Min första etablering i branschen gjorde jag 1970. Under åren har jag gjort över 500 lönsamhetsanalyser. Suttit 10 år i Handelskredits utskott för kreditgivning i branschen. Gjort ett dataprogram för etablering. Jag skriver med stor erfarenhet.

Historik: Ringde kommunen i februari och ville ha kalkyler för projektet. Fick svar att dom var hemliga. Sanningen är att dom fanns inte. För 3 månader sedan bad jag via mail att få allt underlag för beslutet, vilket enligt autosvar skulle besvaras skyndsamt. Har ännu inte fått något underlag.

I artikeln i SN 11 sept har vissa fått uppfattningen att jag överklagar av politiska skäl. Mina politiska åsikter ligger inte bakom utan bara sunda ekonomiska erfarenheter och kunskaper.

 När jag räknade på en hamburgerrestaurang med 70 sittplatser kostade den 10 miljoner, men i Oxelösund 24 miljoner.

Jag har gjort kalkyler med bristfälligt underlag, men hyran i best case kommer att ligga på 100 000 kronor i månaden. Idag är hyra 5000 kronor per månad. Varje 1 procent i räntehöjningen betyder 20 000 kronor till per månad och det är en faktor att räkna med.

Mitt förslag är att tilläggsisolera, nytt tak, solceller och allmän upprustning. Kostnad cirka 3 miljoner. 

Patrik Renfors säger att mitt överklagande är olyckligt! Han borde tacka mig för mitt engagemang och fundera på vad projektet leder till.

Jag vet inte hur kommunen ska reda ut detta beslut? Subventionera hyran är inte tillåtet. 

Sossarna har styrt i 70 år. Vilket framgångsrikt företag har en och samma ledning i 70 år? 

Reagera! Gör Din röst hörd!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa