Varför prioriteras försvaret före pensionärerna?

Varför pengar till försvaret i stället för till pensionärerna? Undrar signaturen "Uppgiven pensionär".

Varför pengar till försvaret i stället för till pensionärerna? Undrar signaturen "Uppgiven pensionär".

Foto: Helena Landstedt/TT

Insändare2021-05-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Som pensionär, blir man ilsken, när man hör att dom 5-6 miljarder, som regeringen får in på den nya bankskatten, ska gå till försvaret. Efter att politikerna i decennier har pratat om att höja våra låga pensioner, borde man ta chansen att ge oss en rättmätig höjning. Men nej, nu prioriteras försvaret. 

I stället slår sig våra folkvalda för bröstet och ska höja pensionerna med 600 kronor i höst. Men det är få av oss som får 600 kronor. Dom flesta får cirka en 50-lapp!

Så fort politikerna skryter med att höja pensionen, nämner man bara bruttosumman. Sanningen är att efter skatt blir det bara en spottstyver av det utlovade beloppet. 

Finns det någon folkgrupp, som har större tålamod än vi pensionärer? Men nu är detta tålamod slut en gång för alla. Våra riksdagsmän är bland dom yngsta i världen och deras egen pension ligger långt bort i tiden. Dessutom har dom höga löner och andra förmåner. Det sista dom engagerar sig i är pensionsfrågan. 

Så nu PRO och SPF, grabba tag i stridsyxan ännu hårdare än ni redan gör och se till att sätta blåslampan i häcken på dom självgoda politikerna, så att dom inser att nu är det kokta fläsket stekt!