Varför så hård ton mot socialdemokrater?

Tonen mot socialdemokrater är alldeles för hård i SN, menar insändarskribenten.

Tonen mot socialdemokrater är alldeles för hård i SN, menar insändarskribenten.

Foto: Anders Wiklund/TT

Insändare2022-11-03 21:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det kryllar av hatiska insändare mot socialdemokrater och insändarkommentarer som har en mycket hård ton gentemot socialdemokrater på SN. Vad är poängen med det? 

Socialdemokraternas ledare Olof Palme mördades 1986. 2003 mördades Anna Lindh. Hon var tänkt att ta över Socialdemokraterna efter Göran Persson. Hatiska kommentarer och förminskanden av socialdemokrater hör inte hemma i en lokaltidning som SN. Att kalla folk för ”sossar” bara för att man röstar på ett visst parti är i sig en kränkande formulering.

Det är märkvärdigt hur hård debatten mot just socialdemokrater är. Dessa ”sossar” verkar vara roten till allt ont. För mig är de roten till väldigt mycket gott under flera generationer. Till exempel en likvärdig skola, en väl utbyggt allmän sjukvård, infrastruktur utan vägtullar, fria bibliotek. Avgiftsfria universitet och högskolor. Kollektivavtal och goda pensionsvillkor, allemansrätt och dricksvatten i vattenkranarna. Lägenheter och drägliga boenden till alla, inte bara i miljonprogram. Demokratisering av den Svenska kyrkan, reformering av den svenska monarkin. Allmänt tillgängliga och billiga museer, kultur tillgänglig för alla. Konstruktivt klimatarbete. Rimliga villkor för frihetsberövade, ett icke-korrumperat välfärdssamhälle. För jämställda villkor mellan könen. 

Det är ju inte Socialdemokraternas fel att samhället såg ut som det gjorde förr i tiden rent fysiskt. Den moderna socialdemokratin har vi framför oss. Sluta att trakassera ”sossar”!