Varje individ ska känna sig behövd

Idag står allt för många utanför gemenskapen som det innebär att ha ett arbete, skriver signaturen "Sossen på landsbygden".

Idag står allt för många utanför gemenskapen som det innebär att ha ett arbete, skriver signaturen "Sossen på landsbygden".

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Insändare2021-04-21 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förr fanns det en gemenskap på svensk arbetsmarknad, där varje man som kvinna, ung som gammal kände sig behövd och bidrog utifrån sin förmåga. En del gick till arbetet av passion andra av tradition, gemensamt var dock visionen om ett samhälle där rättigheter och skyldigheter var en självklarhet.

Idag står alltför många utanför gemenskapen som det innebär att ha ett arbete. Här har samtliga regeringar, från höger till vänster misslyckats fullständigt. En del trodde lösningen var att sjukpensionera människor, andra att öppna våra gränser för invandrare och några att privatisera samhällssektorer. Inget av alternativen har fungerat särskilt bra. 

När andra länder nu springer om oss sker det redan från födseln. Utbildning och arbete är viktigt och konkurrensen på den globala arbetsmarknaden är stenhård. Det handlar om människors levebröd, det har andra länders befolkningar förstått. Däremot har vi här i Sverige på senare år fått värderingar som innebär att ordning och reda i inte längre är viktigt. Idag förlitar sig människor på andra istället för att ta eget ansvar. 

Vi behöver bygga Sverige starkt igen, det gör vi tillsammans!