Hänvisa till människor – inte favoritlag

Insändarskribenten är född 1944, samma år som bilden på en soldat i nordfinska staden Rovaniemi togs. Staden låg då i ruiner efter tyska bombningar.
Insändarskribenten är född 1944, samma år som bilden på en soldat i nordfinska staden Rovaniemi togs. Staden låg då i ruiner efter tyska bombningar.

Insändare 9 november 2023 19:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När världen idag är global och avstånden till olika sorters krig är kort, blir jag oerhört irriterad på den så kallade nyhetsrapporteringen, där media slaviskt följer våld och anfall och berättar hårresande om vad som hänt och händer.

Samtidigt blir jag irriterad över alla som – nöjda med sin egen situation – inte bryr sig om hur världen brinner och snart kan drabba var och en av oss.

Jo, människan är krigisk. Men den förnuftige måste förstå, att krig eskalerar i sina nuvarande former och att det inte behöver dröja förrän allt fler blir indragna i pågående krigföringar.

Låt oss därför sluta tala och skriva om våldsutövarna och ge dem företräde. Istället bör vi vädja till förnuftet och hänvisa till hur alla har behov av rimliga lösningar så att människor, djur och natur samt minnesmärken bevaras för kommande generationer.

Idag är det inte läge att sitta nöjd i sin egen situation. Den kan nämligen snabbt förändras.

Själv är jag född i slutet av 1944 och har hela WW2 i bagaget. Hur är det med var och en av er andra? Det är inte viktigt hur gamla ni är utan när ni historiskt föddes och allt det historiskt för med sig.

Låt inte våldsmän härska. Hitta lösningar istället.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa