Vem bryr sig om kommande generationer?

Regnskogen skövlas i rasande takt och jag undrar hur maktens män har rätten att förstöra vår jord mitt under en kris. Skrver Annelie Danling Brash.

Regnskogen skövlas i rasande takt och jag undrar hur maktens män har rätten att förstöra vår jord mitt under en kris. Skrver Annelie Danling Brash.

Foto: Rodrigo Abd

Insändare2020-05-14 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

All hör ihop, mitt i krisen av corona skövlas Amazonas regnskog, även kallad “världens lungor”. Djur och natur tvingas bort av makt och vinstintressen. Vad bryr sig Bolsonaro, Brasiliens president om samband mellan exploatering, skövling av regnskog, klimatförstöring och att detta påverkar balansen mellan oss människor och omgivningen? 

Vad bryr han sig om kommande generationer och risken för fler pandemier i takt med att vi människor tar allt utrymme från djur och natur. Vem hjälper ursprungsbefolkningen som just nu gör allt för att rädda Amazonas och vårt klimat? Många har redan mördats i jakten på mer profit, boskap så att vi kan äta mer kött medan jorden utarmas. 

Regnskogen skövlas i rasande takt och jag undrar hur maktens män har rätten att förstöra vår jord mitt under en kris, som med all sannolikhet startades för att vi exploaterar vilda djur till utrotning? Makt, girighet och pengar kan inte vara skäl till att vi förstör vår planet för kommande generationer utan att ens blinka.  När kommer riktiga ledare, ledare som bryr sig och som har en helhetssyn där hållbarhet, långsiktighet och humanitära värden ingår? “Time for change”