Vem vill bli en lärare?

Insändarskribenten menar att lärarrollen är ifrågasatt idag så att det är konstigt att någon vill utbilda sig till lärare.

Insändarskribenten menar att lärarrollen är ifrågasatt idag så att det är konstigt att någon vill utbilda sig till lärare.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2019-11-22 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vem vill studera på universitet i flera år? Du får låg lön i relation till utbildningen. Du blir ständigt ifrågasatt av ouppfostrade barn, inkompetenta föräldrar och okunniga politiker. Det finns många barn som saknar respekt och empati. Ansvaret för barnuppfostran läggs på lärarna istället för föräldrarna. Ja, det är stökigt i skolan ibland. Sluta gnäll och uppfostra ditt barn istället. Det är så illa att många föräldrar inte känner till att deras barn skapar oro i skolan eftersom de har en dålig relation med sina barn. När läraren vågar berätta för föräldrarna hur deras ouppfostrat barn är i skolan blir man inte betrodd. Rädsla finns i skolan för konkurrensen så att sanningen sällan kommer fram. De som vinner på detta är friskolorna där offentlighetsprincipen inte gäller och det är locket på så att de kan lura över elever med lägre krav och betygsinflation. Politiker tar beslut om skolan baserat på ideologi och inte forskning. Friskolesystemet är ett misslyckande enligt all forskning. Stora bolag har gjort stora vinster på myten om valfriheten. Förlorarna är eleverna, lärarna, skolorna och Sverige. Vinnarna är några stora bolag och ni förstår inte ens det.