Vet politikerna vad de gör mot vår framtid

"Isarna smälter snabbare än befarat, extremväder och skogsbränder förekommer i allt större omfattning", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

"Isarna smälter snabbare än befarat, extremväder och skogsbränder förekommer i allt större omfattning", skriver insändarskribenten. Arkivfoto

Foto: Fredrik Persson/TT

Insändare2022-08-31 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Öppet brev till landets politiker.
Påbörjar och avslutar inlägg utan att publicera. Inget jag skriver känns rätt. För vem skriver jag till? Alla politiker som vill läsa antar jag. Men gör det någon skillnad?
Informationen finns därute för alla att ta del av. Vi har alla ett stort ansvar att göra det vi kan, men politikerna vill inte fatta obekväma beslut som gör att de kan förlora röster. Ingen ska behöva förändra sitt liv, trots att om alla konsumerade som vi i Sverige så skulle det behövas fyra jordklot.

Isarna smälter snabbare än befarat, extremväder och skogsbränder förekommer i allt större omfattning, avskogningen pågår här och på andra ställen i världen. Vi frigör långt mer växthusgaser än världshav och skog kan ta upp.

Och ni, våra svenska politiker, stoppar huvudet rakt ner i oljefaten och säger att vi inte behöver förändra vår livsstil.

Mindre än en månad till valet och ingen av er är ärliga med vad som behöver göras. Viljan att vara den som bestämmer är inte tillräckligt för att regera landet.

Precis som föräldrar inte bara kan lyssna till vad barnen vill göra, äta eller få så kan ni politiker inte bara lyssna på vad väljarna vill eller kräver. Ni måste fatta beslut utifrån vad som är bäst för folket, samhället och världen. Inte vad som gör att ni kan klamra er fast vid några maktpositioner i en mandatperiod till.

Vet ni vad ni gör mot vår framtid? Våra barns framtid? Läser ni ens tidningar, lyssnar på radio, tar del av vetenskapliga studier? Jag börjar uppriktigt tvivla på att ni tar ert uppdrag på allvar.
Med vänlig hälsning