Vi är tacksamma för tips om felaktigt fiske

En av de havsöringar som planterats ut i Trosaån .

En av de havsöringar som planterats ut i Trosaån .

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2021-04-28 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare från J.S 8 april

Hej J.S! Du ondgjorde dig i insändaren över fiskare som inte följde reglerna. Vill påpeka att man har anmälningsplikt om man ser brott begås, antingen till Fisketillsynen eller Polisen, inte genom en insändare i SN en vecka efter händelsen. Vi fick information av annan person i samband med händelsen, och var snabbt på plats. Vi har sålt fiskekort till personer från stora delar av Sörmland, Sthlms län och Uppland samt turister bl a från Tyskland. Sedan vi införde digitala fiskekort har vi endast påträffat några enstaka utan fiskekort, i vilka alla regler dokumenterats. Det finns enstaka individer som inte läser, inte bryr sig eller inte förstår. För sådana påpekar vi avvikelserna och avvisar de som inte följer reglerna. Vi kan också annullera fiskekorten på plats. 

Vi 15 tillsynsmän/kvinnor arbetar ideellt utan ersättning. Vi kan inte vara överallt 24/7 utan är tacksamma för tips om felaktigt fiske, så att vi omedelbart kan infinna oss. Din kritik riktar sig offentligt mot en grupp ideellt arbetande personer, som verkar för att vårda fisket i Trosaån och göra det attraktivt för många fiskare, vilket skapar mervärde för såväl Trosa kommun som dess näringsidkare och invånare. Bl a sätter vi varje vår ut över 3000 öringyngel i ån!

Om du är intresserad av hur fisket i Trosaån sköts och vill bidra till att det kan bli bättre, är du välkommen att kontakta oss omedelbart och informera om avvikelser från reglerna. Kom igen och engagera dig i stället för att kritisera!

Läs mer om