Vi behöver parkeringsplatser – gratis på arbetstid?

Insändarskribenten vill ha fler parkeringsplatser som är gratis i centrala Nyköping - åtminstone på arbetstid. Arkivfoto

Insändarskribenten vill ha fler parkeringsplatser som är gratis i centrala Nyköping - åtminstone på arbetstid. Arkivfoto

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2022-10-11 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är en av de personer som behöver en gratis parkeringsplats. Jag studerar på folkhögskolan och jag måste åka till skolan varje dag. Mina barn börjar också skolan samtidigt med varandra och de har inte busskort från skolan, vilket innebär att jag behöver skjutsa dem.

Förut när parkeringsplatser var gratis hade jag det enkelt att skjutsa mina barn och åka till skolan eftersom det var lätt att hitta en gratis parkeringsplats. Jag och många andra människor har samma problem gällande parkeringsplatserna.

Jag vet att vi måste betala avgift för att vi använder kommunens platser och att detta hjälper miljön på grund av minskning av bilarna och att kommunen vill att mer människor ska åka buss för bättre miljö, men samtidigt kan inte alla åka buss eller cykla och därför är man ibland tvungen att köra bil istället.

Det finns många lediga parkeringar på grund av att de kostar pengar. Kommunen kan lösa det här problemet med att göra parkeringsplatserna gratis på arbetstid bara eller att minska kostnaden för studenterna.

Till slut vill jag säga att även om kommunen vill få pengar från parkeringsplatserna så blir det svårt för de som åker till jobbet med bil, för att inte alla människor har råd att betala pengar för att parkera bilen varje dag. Jag hoppas att kommunen tänker på detta och löser det här problemet eftersom det kommer att hjälpa många människor.