Vi fick en ny regering – blev det som du tänkt dig

"I samma stund som de svenska skogarna brinner ned till grunden borde lågan tändas i våra hjärtan" skriver insändarskribenterna. Arkivfoto
"I samma stund som de svenska skogarna brinner ned till grunden borde lågan tändas i våra hjärtan" skriver insändarskribenterna. Arkivfoto

Insändare 18 april 2023 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alla ska med när Sverige ställer om. Det var Miljöpartiets slogan under valrörelsen. Efter att den nya regeringen tillträdde i september 2022 har tusentals människor anslutit sig till den gröna rörelsen. Det är ett tecken på att folk vill ha en hållbarare framtid och en annan politisk inriktning. 

Grön ungdom vill lokalt se en ansvarsfull politik på kommunens alla områden. Vår politik grundar sig i solidaritet med kommande generationer, världens alla människor, djur, natur och de ekologiska systemen. I samma stund som de svenska skogarna brinner ned till grunden borde lågan tändas i våra hjärtan. Klimatomställningen kommer i det långa loppet gynna alla invånare. Om du känner att det brinner i dig, tveka inte, engagera dig idag!

Grön ungdom i Nyköping vill se krafttag gällande klimatomställningen. Vi vill bland annat: Se ett hyggesfritt skogsbruk i de kommunägda skogarna där målet är att stärka och bevara den biologiska mångfalden.

Ta fram en plan för hur kommunen kan gynna gröna innovationer och industri och på sätt skapa nya jobb i kommunen.

Skapa medborgarråd där allmänheten, företag och organisationer kan komma med idéer och förslag till politiker hur klimatomställningen ska gå till.

Driva på för en billigare och utökad kollektivtrafik speciellt på landsbygden.

Effektivisera och öka den lokala förnyelsebara elproduktionen. Exempelvis vill vi se solceller på så många kommunägda fastigheterna som möjligt.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa