Vi ger unga chans till ett härligt sommarlov

Insändarskribenten gläds åt att kommunen behållit Horsviken, där barn kan få fina sommarminnen.

Insändarskribenten gläds åt att kommunen behållit Horsviken, där barn kan få fina sommarminnen.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Insändare2022-07-28 07:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När sommarlovet är slut för den här gången kommer många barn att haft ett spännande och händelserikt sommarlov. Andra har trots vackert väder och sol och värme knappt vistats ute. Olika är berättelserna på skolgården. Någon är tyst och knyter näven hårt i fickan. 

Kojbyggen i grönskande trädkronor, jordgubbsberg med vispad grädde, barfotabus i soliga dagar som aldrig tycks ta slut. Det borde vara en självklarhet för alla barn sommartid. Även för de som har det tufft hemma. Därför gläds jag åt att kommunen lyckats behålla Horsviken som köptes in av (S,) (V) och (MP) förra mandatperioden och som ger hundratals barn chansen till fina sommarminnen. Tack vare att vi hjälps åt att skapa ett paradis för betongens ungar. Ungar som kanske aldrig annars skulle få grilla en korv och äta den vidbränd vid elden eller sitta i solen. Lugnt och stilla se ett flöte guppa upp och ner för att slutligen försvinna och känna glädjen att dra upp sin första abborre. Minns du din första? 

Vi kan skapa den plats där det går att ordna läger fyllda med det allra bästa som hör sommarlovet till för alla barn. Men akta! Får alliansen makten kommer de definitivt att sälja rubb som stubb till högstbjudande. Även om socialdemokraterna inte vill erkänna det så är det den här typen av frågor, som ungdomsgårdar och alternativa sysselsättningar för ungdomar, som blir verklighet då Vänsterpartiet är en del av makten i Nyköping. Så tveka inte, ge vänsterpartiet din röst i höst! De här ungdomarna är vår framtid.