Vi lånar från framtiden

För mig är den långsiktiga folkhälsan med förvärvsarbete för folket en viktigare faktor än total nedstängning av landet. Skriver insändarskribenten.

För mig är den långsiktiga folkhälsan med förvärvsarbete för folket en viktigare faktor än total nedstängning av landet. Skriver insändarskribenten.

Foto: Henrik Holmberg / TT

Insändare2020-05-09 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Stoppa vinstjakten propagerar politikerna! Vi är inte kapitalister hela bunten som har pengar på börsen, däremot låter det så från politikerna. 

För att hjälpa våra politiker vill jag informera er om att vi är vanliga förvärvsarbetare, som av vår disponibla inkomst gör investeringar på börsen. Vi är inga kapitalister som räknar med stora klipp. Vi är småsparare med en långsiktighet och förhoppning om livskraftiga företag, välmående personal och aktieutdelningar högre än bankernas nollräntor. Det här är vår framtida trygghet och pension. 

När Sverige tillsammans med andra länder nu slår undan benen för många företag är det inte enbart de anställda som drabbas, det gör även vi småsparare, tillika pensionssparare. 

Nu öser politikerna ur skattkistorna för att mildra konsekvenserna av coronasituationen, med pengar som egentligen inte finns. Det här med lån från framtida aktieutdelningar och pensioner. En del säger sig ha större skattkistor än andra, så kallade populister, de lovar allt åt alla. Ingen nämnd, ingen glömd. Låt dig inte luras, oavsett hur mycket pengar det finns i skattkistorna så är du med och betalar priset!

Avslutningsvis hänvisas det från politikerna till att folkhälsan är så pass viktiga att var och varannan ska distansera sig helt från omvärlden. Det går inte ihop för att behålla jobben! För mig är den långsiktiga folkhälsan med förvärvsarbete för folket en viktigare faktor än total nedstängning av landet. När situationen väl vänder ska det förhoppningsvis finnas några företag att gå till, samt några sparpengar kvar, eller hur?